Hopp til innholdet

Nyheter:

Her kommer en liten oppdatering fra EVTA. (Juni 2023)

Vi i styret skulle gjerne vært tilstede i London 3 og 4 juni i år hvor konferansen « GLOBAL CONNECTIONS, THE WISDOM AMONGST US» fant sted.  Konferansen var et samarbeid mellom AOTOS og NATS med fokus på musikkutdanning gjennom ulike innlegg, mesterklasser og paneldebatter. Dessverre hadde vi alle en travel periode så vi var ikke representert på denne konferansen, men vi håper at vi kan representere NSPF på kommende konferanser og samlinger.

5 august er det ÅRSMØTE, denne gangen er møtet lagt til Erlangen.

Programmet består av «meet and great» fredag 4 august. Dagen etter er det årsmøte og valg av ny president for EVTA etterfulgt av lunsj og foredrag  «Outside the box»  ved Dr.Stephan Albert.

Kommende konferanser

2024  PEVOK i Santander (Spania) https://www.pevoc.org/

2026 EUROVOX i Lucerne https://www.evta-online.eu/events/eurovox-2026

Hilsen Hilde Haraldsen Sveen, kontakt EVTA international

Jubileumsseminar! NSPF/EVTA 35 år.

Norsk stemmepedagogisk forum, EVTA har 35-års jubileum i år, og dette ble feiret på Voksenåsen i mars!

Datoen for dette var satt til 25. og 26. mars. Vi kommer om ikke lenge med et grundig referat – fra en flott og lærerrik helg!

Litt info om det som stod på programmet denne helgen:

Lørdag 25. mars:

  • 1000 – 1045 Registreing, mingling og velkommen
  • 1045 – 1400 Masterclass med Andrs Edenroth. Vi kjenner Anders som en av stifterne av den kjente vokalgruppen «The Real Group». Vi er stolte og glade over å ha han med oss i Voksenåsen, og han vil arbeide med de unge sangerne i gruppen «Philomela».
  • 1400 – 1500 Lunch
  • 1500 – 1800 Masterclass med Bo Rosenkull. Bo er professor på musikkakademiet i Gøteborg, og han vil ha en masterclass for oss der han viser oss hvordan han bruker LABAN-teknikken når han underviser sang. Vi har med oss to unge sangere som vil være hans elever den dagen.
  • 1930 Festmiddag i restauranten på Voksenåsen

Søndag 26. mars:

  • 0900 Frokost og Nordisk møte
  • 1100 – 1430 Workshop med Naja Månson og Idil Alspoy. Dette blir spennende! Vi har truffet disse damene før her i forumet, og gleder oss veldig til de skal snakke om tungens betydning i sang. Dette blir en workshop der alle deltar aktivt. Naja sier dette: – Ved at afspænde, træne og bevidstgøre din tunge modvirker du bl.a. stemmetræthed, tungerodsspændinger, utydelig tekst, uhænsigtsmæssigt vibrato, forbedre din støtte, egalitet og volume. Vi gleder oss til å øke vår bevissthet rundt dette emnet!

Referat og stemningsrapport er kommer!

Den tiende ICVT (International Congress of Voice Teachers)

  • vil gå av stabelen 3. – 6. august 2022 i Wien, Østerrike. Tema for dagene er «For musikkens skyld». Denne kongressen har nå vært utsatt på grunn av korona, så nå er det mange som gleder seg stort til å få komme til Wien! Les mer ved å følge Denne linken
  • På årsmøtet vårt i april ble vi enige om å gi økonomisk støtte til noen få medlemmer som vil dra til Wien. De to som nå drar er Ole Anton Thomassen og Yngve Emil Marcussen. Vi gleder oss til å høre om deres opplevelser, og hvilke lærdom de har fått med seg fra konferansen.

Samarbeid med Norsk opersangerforbund

Skandinavisk Samarbeid i EVTA

Lørdag 5. mars 2022, 10:00 – 14:00

The only way to find your
voice is to use it.

JEN MUELLER